2019 Plaka Yenileme ve Plaka Değişikliği İşlemleri Nasıl Yapılır ?

2019 Plaka Yenileme ve Plaka Değişikliği İşlemleri Nasıl Yapılır?

Merhaba Arkadaşlar Plaka Değişikliği veya Plaka Yenileme işlemlerinin nasıl olduğunu en kısa en sade şekilde anlatmaya çalışacağım. Öncelikle Plakanız ile alakalı ne yapmak istediğiniz çok önemli. Ve hangi durumlarda plaka değişikliği yapacağınızda önemli. Plaka yenileme ve plaka değişikliği işlemlerinin nasıl yapıldığını, toplam ne kadar zaman ve kaç TL’ye ihtiyaç olduğunu ve plaka yenileme randevu alma işlemlerini makalemizde detaylıca açıklamaya çalıştık.

2019 yılı plaka yenileme işlemleri için, öncelikle yaşadığınız ilin Emniyet Müdürlüğü’ne ait web sitesini ziyaret etmeniz ve randevu almanız gerekmektedir. Yoğunluk olmayan illerde ise, randevusuz başvuru yapmanız mümkündür.

Konuyla ilgili dikkat etmeniz gereken hususlar da şunlardır;

  1. Plaka yenileme için, aracın yasal temsilcisinin veya sahibinin bizzat başvurması gerekmektedir.
  2. Plaka yenileme için, Araca ait muayene tarihinin geçmemiş olması gerekir. Şayet muayene süresi dolmuşsa, yenileme işlemi muayene yapıldıktan sonra gerçekleştirilir.
  3. Plaka yenileme için, Başvuru yapacak olan kişiden dilekçe istenmektedir. Şayet bu kişi araç sahibinin yasal temsilcisi ise, dilekçeyi de temsilci verir.
  4. Plaka yenileme için, Gerekli işlemler yapıldıktan sonra, Şoförler Odası’na ait resmi plaka basım merkezine yönlendirilirsiniz. Tescil
  5. Plaka yenileme için, Trafik Şubenin tarafınıza bir belge vermesi de gerekmektedir. Bu belgeyi almayı unutmamalısınız.
  6. Plaka yenileme için, Yenileme yapacağınız plakanın ücretini yatırdıktan sonraki 1 saat içerisinde işlemleriniz tamamlanacaktır. Eski uygulamalar arasında yer alan mühür işlemleri için tekrar Tescil Şube’ye gitmenize gerek yoktur. Bu işlemler de plaka basım merkezi tarafından yapılmaktadır.

2019 Plaka Yenileme – Plaka Değişrime Ücreti Ne Kadar ?

2019 Yılı İtibari ile plaka yenileme ve değiştirme ücretleri;

  1. Eğer tek bir Plaka yenileme yapacaksanız 21 TL,
  2. Eğer iki Plaka yenileme yapacaksanız 42 TL basım ücreti ödemeniz gerekmektedir.
  3. Plaka yenileme için, Trafiğe uygun ve damgalı plakalar bu ücretler dahilinde basılmaktadır.

İnternet üzerinden “damgalı plaka satımı” yapan şahıslara ve bu tür konulara itibar etmemenizi öneririz.

 

Satış Sebebiyle Plaka Değişikliği ve Plaka yenileme Nasıl Yapılır?

2. el araç satın alacaksanız, noterde satış işlemlerini gerçekleştirirken “plaka değişikliği” talebinizi iletebilir ve aracınızın plakasını değiştirebilirsiniz.

2019 yılında satış sebebiyle plaka değişikliği ve Plaka yenileme için takip etmeniz ve yapmanız gereken 4 aşama mevcuttur;

  1. Satış işlemlerini gerçekleştirdikten sonraki 1 aylık süre içerisinde, plaka değişikliği için EGM Trafik Tescil Birimi’ne başvuruda bulunun. Bu noktada dikkat etmeniz gereken en önemli husus, noterde satış işlemlerini yaparken plaka değiştirme talebinde bulunmanız-dır. Aksi takdirde sonradan plakayı değiştiremez ve aynı plakayı kullanmak mecburiyetinde kalırsınız.
  2. Emniyet Genel Müdürlüğü’ne başvurmadan evvel talep edilen belgeleri tamamlamanız gerekmektedir. Bu belgeleri “Plaka değiştirmek için gereken evraklar nelerdir” başlığında bulabilirsiniz. Ayrıca, aracın zorunlu sigortasını yaptırınız. Eğer Muayene Tarihiniz geçmiş ise yeniden Yaptırınız ve süreyi uzatınız .
    Trafik Tescil Şubesi’ne başvuruda bulununuz (ikamet ettiğiniz şehir sınırları içerisinde olmalıdır). Örneğin; Bursa’da ikamet ediyorsanız, Ankara’da bu işlemi yapmanız mümkün değildir. Noterdeki satış işleminin ardından tarafınıza verilecek satış kağıdında, hangi şehirdeki şubeye başvurmanız gerektiği yazılı olacaktır.
    Trafik Tescil Şube, tarafınıza plaka çıkarmak için bir kağıt verecektir. Bu kağıtla birlikte şoförler odasına giderek plakayı çıkartabilirsiniz, ancak daha sonra yeniden Trafik Tescil Şube’ye gitmeniz gerekiyor.

Plaka Yenileme Randevu Nasıl Alınır?

Bir süredir sadece dijital pazarlama ile ilgili değil de farklı konular hakkında da buralara bir şeyler yazmak istiyordum. Hazır hayatımda konusu gelmişken sizlere plaka değiştirme ve plaka yenileme nasıl yapılır, kısaca anlatmak istedim 🙂

21 Temmuz 2017 tarihi itibari ile standart dışı olan araç plakalarının trafikten men edileceği ve araç muayenesi esnasında da birinci derece, yani ağır kusurlu olarak kabul edileceği olan bir döneme girdik. Neden buna gerek vardı diye düşünürken, araştırmalarıma göre genellikle HGS’de yanlış ceza yazılması veya plaka okuyan trafik uygulamalarının farklı font ve büyüklükte yazılmış olan plakaları okuyamama durumlarından dolayı olduğunu öğrendim.

Bu yüzden Hızlı Geçiş Sistemi’nde (HGS) yanlış ceza yazılmasına da neden olan plakadaki rakamların arasında vida bulunması, yazıların silik, bold, italik veya kapatma şeklinde olmasının ağır kusurlu sayılmasına ve plakaların tek tip olmasına karar verilmiş.

Geçtiğimiz hafta işe giderken çevirmeye takıldım ve memur bey mevcut plakamın APP olduğu ve 475 TL cezası olduğunu, bu seferlik uyarı verdiğini ve en kısa sürede değiştirmem gerektiğini ifade etti. Açıkçası plakamın APP olduğunu bile bilmiyordum 🙂 Eski sahibi sanırım değiştirmiş; ve bende farkında değildim. Lafı çok uzatmadan plaka değiştirme konusunda bilgilerimi aktarayım ve en azında benim gibi “Plaka Değiştirme De Nasıl Oluyor?” diye debelenen kişilere faydam dokunsun 🙂

Plaka Yenileme İçin İkametgah

Öncelikle İstanbul’da yaşayanlar için bağlı olduğunuz Trafik İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden randevu almanız gerekli. Bunun için şu adresi kullanıyorsunuz: http://e-randevu.istanbul.pol.tr/randevuApp/ Ankara içinse: http://www.ankara.pol.tr/sayfalar/trafik_randevu.aspx

plaka yenileme
plaka yenileme

Ardından “İşlem Türü Seçiniz” kısmından “Trafik Tescil İşlemleri”, “Yapacağınız İşlemi Seçiniz” kısmından “Plaka Tebdil (Yenileme) İşlemi” seçeneği ve “İşlem Yapacağınız Birimi Seçiniz” kısmından ise bağlı olduğunuz trafik ilçeyi seçmeniz gerekiyor.

Sonrasında TCK ve ekranınızda görüntülenen “Doğrulama Kodu” ‘nu girmeniz gerekli. “Randevu Al” düğmesine tıkladıktan sonra plaka değiştirme işlemimize aşağıdaki ekran ile devam ediyoruz.

plaka yenileme
plaka yenileme

Bu alanda içinde bulunduğunuz gün hariç, sonraki 3 güne ait müsait gün seçimi var. Açıkçası bu alanda boş gün bulmak çok zor çünkü “muameleci” denilen kişiler tüm randevuları alıp, trafik ilçede size sıra numarasını satıyor veya yine bir miktar ücret alıp aracılık yapıp işlerinizi hızlandırıyorlar. Bildiğiniz ticareti dönmüş. Bu konuyu birkaç taksici ile görüşüp onların tecrübeleri ile doğrulattım.

Plaka Yenileme Randevu Erken

Bu yüzden konunun ipucusu sabah saat 09.00’da ekran başına geçmek. Her sabah saat 09.00’da sonraki 3üncü gün yeni olarak eklendiği için boş yer bulmanız olası. En azından ben bu şekilde hallettim.

Boş gün seçimi yaptıktan sonra plaka değişimi işlemine devam ediyor ve sonraki sayfada kimlik bilgilerinizi girmek üzere ufak bir form geliyor.

Ad, Soyad, Baba Adı, Plaka ve Adres bilgisi gibi birkaç bilgi isteniyor ve doldurduktan sonra randevunuz tamamlanıyor. Randevu tamamlama işleminden sonra önünüze gelen özet sayfanın yazıcıdan çıktısını almanız gerekli çünkü bu çıktı ilçe emniyette isteniyor.

Randevu gün ve saatinizde eski plakalarımızı (sökmemiz gerekli), randevu çıktısı, kimlik ve ruhsat fotokopisi ile ilçe emniyete gidiyor ve eski plakaları teslim ediyorsunuz. Sonrasında size ufak bir makbuz veriyor ve onunla en yakın şoförler ve otomobilciler odasına gitmeniz üzere yönlendiriliyorsunuz. Herhangi bir odaya gitmeniz yeterli, illa şuraya buraya gidin diye bir koşul yok.

Odaya gittiğinizde 34 TL ödeme yapıp sıra bekliyorsunuz. ankara Şoförler Odası için söylemek gerekirse yaklaşık 1 saat içinde yeni plaka basılıp teslim aldım. Sonrasında aracınıza montajını yapıp plakanızı güle güle kullanabilirsiniz.

 

Google Aramaları ; 2019 Plaka yenileme , 2019 Plaka yenileme nasıl yapılır, 2019 Plaka yenilemek için neler gerekli  , 2019 Plaka değiştirme, 2019 Plaka değiştirme nasıl yapılır, 2019 Plaka değiştirme randevusu alma, 2019 Plaka değiştirme nereden yapılır, 2019 Plaka yenileme randevusu alma, 2019 Plaka yenileme nereden yapılır, 2019 Plaka yenileme randevusu nasıl alınır, 2019 Plaka yenilemek için gerekli belgeler, vidalı plaka değiştirme 2019, 2019 plaka basım ücreti, araç plakası değiştirme 2019, plaka yenileme şoförler odası, plaka yenileme noter, muayeneden geçmeyen plakalar nasıl değiştirilir 2019, şöförler odası plaka yenileme, noterde plaka seçme 2019, plaka yenileme için gerekli evraklar, plaka cıkarma masrafı 2019, plaka yenileme nereden yapılır, plaka yenileme noter 2019, ankara plaka yenileme randevu, plaka çıkartma ücreti 2019, araç satışında plaka değişikliği 2019, araç plakası yenileme 2019, 

2019 Plaka Yenileme

2019 Plaka Yenileme - 10
2019 Plaka Değiştirme - 10

10

Puan

2019 Plaka Yenileme İlginizi Çekiyor mu ? Sizin İçin Daha Çok Paylaşımda Bulunmak İçin değerlendirmeler Almalıyız. Siz Bize Görüşlerinizi Puan vererek Gösterirseniz Bizde Size Daha Yararlı Paylaşımlarda Bulunacağız. Aykut SARITAŞ

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir