İzale-i Şuyu – Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir ve Nasıl Açılır?

Arkadaşlar öncelikle bu konuda ki davanın en önemlisi İzale-i Şuyu (Ortaklığın Giderilmesi) Davası Nedir?
İzale-i Şuyu veya ortaklığın giderilmesi davası, paylı veya elbirliği mülkiyetine konu, taşınır veya taşınmaz malda ortaklar arasındaki paydaşlığa son vererek kişisel mülkiyete geçişi sağlayan ve davanın tüm tarafları için aynı sonuçlar doğuran bir dava türüdür.

Ortaklığın Giderilmesi Davası Kime Karşı Açılır?

Ortaklığın giderilmesi davası, miras kalan veya ortak olunan tüm mal varlıklarının orantılı bir şekilde pay edilebilmesi için tüm paydaşlara karşı açılır. Hak sahiplerinden bir paydaş taşınır yada taşınmaz maldaki ortaklığa son vermek suretiyle ortaklığın bitirilmesini talep edebilir. Pay sahipleri, kendi aralarında malı nasıl pay edeceklerini anlaşma yaparak ortaklıklarına son verebilmektedirler. Anlaşmalara eğer, pay sahiplerinden biri diğer tüm pay sahiplerinin aleyhine izale-i şuyu davası açmak suretiyle dava yoluyla ortaklığın giderilmesini isteyebilmektedir. Eğer sizinde bu şekilde bir anlaşmazlığınız varsa benim size tavsiyem bir avukatla görüşmeniz de ve konu hakkında daha detaylı bilgi almanıza fayda var. Kırıkkale veya ankarada bu davalara bakan bir çok avukat var ancak danışmaya bile para alıyorlar. Danışma ücreti almayan tek bir avukat tanıyorum o da Kırıkkale barosu na kayıtlı olan Av. Merve ATAY bu konularda gerçekten çok ilgili birisidir. Kendisinden detaylı bir bilgi alabilir ve davanızla ilgili gerekli görüşleri alabilirsiniz. Hüseyin kahya parkının hemen karşısında Atay hukuk bürosunda hizmet vermektedir. Müvekkillerine davranış ve davayla ilgilerinden ötürü de ayrıca teşekkür ederiz.

Tüm hak sahipleri ortaklığın giderilmesi davasında yer alması zorunludur. Pay sahiplerinden birinin ölümü halinde mirasçılık belgesinde ismi geçen tüm mirasçıların davaya dahil edilmesi gerekir. Tüm ortaklar davaya katılmadan ve haberdar olmadan davanın sonuçlandırılması mümkün değildir.


Göz Atın!

Mülteci Kime Denir? Sığınma Hakkı Nedir?

Mülteci; çeşitli hayati ve insani baskılar nedeniyle, kendi ülkesinden ayrılan/ayrılmak zorunda bırakılan, ülkesi dışındayken aynı korkular nedeniyle geri dönemeyen veya dönmek istemeyen, iltica ettiği ülke tarafından endişeleri haklı bulunan kişidir. Mülteciliğe zorlayan şartlar dini, milli veya siyasi düşünceleri nedeniyle olabilir. BM’nin mülteci tanımı “ırkı, dini, milliyeti, belli bir sosyal gruba mensubiyeti veya siyasi düşünceleri nedeniyle zulüm göreceği konusunda haklı bir korku taşıyan ve bu yüzden ülkesinden ayrılan ve korkusu nedeniyle geri dönmeyen veya dönmek istemeyen kişi” şeklindedir. Mültecilik, bir insani sorun olup hukuki bir statüdür.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir